Detk.hu

Felhívás a 2022. évi népszámlálással kapcsolatban

Tisztelt Detki Lakosok!

A 2022. évi népszámlálás kapcsán két kéréssel fordulok a község fiatal és középkorú generációjához.

Az első kérésem, hogy minél többen éljenek a kötelező népszámlálási adatszolgáltatás online felületen történő teljesítésével, a második, hogy az online adatszolgáltatást lehetőség szerint végezzék el idősebb, az internet világával kevésbé szoros kapcsolatot ápoló hozzátartozóik (szülők, nagyszülők) vonatkozásában is.

Mint az nyilván ismert, a népszámlálás során az adatszolgáltatás kötelező, így aki nem él az online kitöltés lehetőségével 2022. október 16-ig, azt később számlálóbiztos fogja felkeresni az adatok beszerzése érdekében. Az idősebb generáció tagjai pedig – mint tudjuk- bizalmatlanok az idegenekkel szemben.

A népszámlálási kérdőíven szereplő kérdések megválaszolására jó néhány dátum ismerete is szükséges, ám ha ezek elő vannak készítve (Előre megmondjuk az érintett rokonnak, hogy milyen dátumokra lesz szükség.), akkor az ott élők számától függően a kérdőív 20-35 perc alatt kitölthető. Ezen a módon elkerülhetjük, hogy a kérdésekre adott esetben egy ismeretlen személy számára adjanak választ.

Javaslom mindenkinek, hogy előzetesen tanulmányozza át a kérdőívet, a minta a https://nepszamlalas2022.hu/media/KSH_nepszamlalas_2022_kerdoivminta.pdf linkről letölthető. A minta teljeskörű, de az online kérdőív intelligens módon működik, az alapadatok magadását követően csak a releváns kérdések jelennek meg.

Bízom benne, hogy kéréseim meghallgatásra találnak.

 

Detk, 2022. október 7.

 

Dér Tibor Tamás

kirendeltség-vezető

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük