Detk.hu

ÉMOP-3.2.1

Bene-pataki mederszakasz lokális vízkár-elhárítási fejlesztése
Nagyobb méretben való megtekintéshez kérem kattintson a sajtóközleményre!

 

Kattintson a sajtóközleményre a nagyobb méretben való megtekintéshez!

Hírek

2012. július 31.
Az Önkormányzati Társulás közbeszerzési értékhatár alatti beszerzési eljárások keretében kiválasztotta a projekt megvalósításában közreműködő alábbi szervezeteket:

  • projektmenedzsment: Infoconsult Bt.
  • műszaki ellenőrzés: Kis és Társa Bt.
  • projekt szintű könyvvizsgálat: Fekete Iván könyvvizsgáló
  • tájékoztatási feladatok: Radír Reklám Kft.

2012. szeptember 21.
Az Önkormányzati Társulás közbeszerzési értékhatár alatti beszerzési eljárás keretében kiválasztotta a projekt jogi szakértőjét, Vinczéné dr. Sidló Klára ügyvédet.

2013. március 12.
A kivitelező kiválasztása érdekében elindított közbeszerzési eljárás eredményesen lezárult. A legalacsonyabb összegű ajánlatot adó MÁTRAKÖZMű Mélyépítő Kft.-vel a vállalkozási szerződés 2013. március 12-én aláírásra került.

2013. március 28.
Az Önkormányzati Társulás a munkaterületet a Kivitelező részére a szakfelügyeleteket ellátó szervezetek jelenlétében átadta. Megkezdődtek a Bene-patak Detk, Nagyút, Nagyfüged szakaszait érintő felújítási munkálatot.

2013. október 18.
A MÁTRAKÖZMű Mélyépítő Kft. 2013. október 18-án befejezte a Bene-patak Detk, Nagyút, Nagyfüged szakaszait érintő (14.075 méter), mederrekonstrukcióval kapcsolatos építési munkákat. A műszaki átadás-átvételi eljárás eredményesen lezárult. A Bene-patak hivatkozott szakaszainak felújítása során helyreállításra kerültek a sérült burkolatok, az akadálytalan vízlefolyás biztosítása érdekében mederkotrásra, átfolyók javítására, cseréjére és a szükséges mértékű növényzeteltávolításra került sor, továbbá felújításra került 3 db műtárgy. Detken az esztétikai követelményeknek is eleget tevő terméskőből kirakott támfal épült.  Az Európai Uniós támogatással megvalósított fejlesztésnek köszönhetően jelentősen csökkent az árvízveszély a Bene-patak Detk, Nagyút és Nagyfüged településeken lévő szakaszain.

Sajtóközlemény a projekt indításáról – letölthető innen.
Sajtóközlemény a projekt zárásáról – letölthető innen.

Fotók a Bene-patak felújított mederszakaszairól

 

Kapcsolat

Mátraalja–Bene-patak Detk–Nagyút–Nagyfüged
Térségi Vízvédelmi Önkormányzati Társulás

3275 Detk Árpád út 16.
Telefon: +36 (37) 375-015
Fax: +36 (37) 575-024
E-mail: hivataldetk@t-online.hu