Ma 2018. június 20. szerda, Rafael napja van.

Szavazások
Tetszik Önnek a település új honlapja?
 
Közadattár
Hírszolgáltatás
Google PageRank

 

 
Kezdőlap
 
Sikeres műszaki átadás-átvétel PDF Nyomtatás E-mail
Befejeződött négy mátraaljai község vízminőség-javító beruházása

Sikeresen befejeződött az egy évig tartó próbaüzem, a tervezett határidőre megtörténhetett az ivóvíz-minőségjavító beruházás műszaki átadása Detken, Gyöngyöspatán, Gyöngyöshalászon és Rózsaszentmártonban.
 
A dokumentációk átadására a gesztor település polgármesteri hivatalában, Gyöngyöspatán került sor június 20-án. A kivitelező SADE Magyarország Kft. projektvezetője, Pitlik László és László Csaba szakmérnök, műszaki ellenőr arról számolhatott be a résztvevők – a települések polgármesterei, jegyzői, az üzemeltető Heves Megyei Vízmű Zrt. szakemberei – előtt, hogy a folyamatos ellenőrző mérések az uniós szabványoknak megfelelő minőségről tanúskodnak. Elkészültek a zárójelentések, s a műszaki átadás-átvételt követően a használatba vételi engedélyezési eljárások is megkezdődhetnek.

Fülöp Gábor projektmenedzser az eredményes munkát elismerve mondott köszönetet a kivitelezésben közreműködőknek, az irányító hatóság, a közreműködő szervezetek szakértőinek.
Mint ismert, az érintett négy település tárulás létrehozásával pályázott uniós támogatásra a beruházás megvalósítása érdekében. A vas, mangán, bór, arzén szennyezések kiszűrését szolgáló ivóvízminőség-javító program költségeinek 95 százalékát adta az Európai Unió, a többit pedig hazai támogatásból kapták meg a települések. A beruházás egy éve alatt Detken 9 új vízkutat kapcsoltak a regionális hálózatba, Gyöngyöspatáig 10 kilométernyi vezeték épült, nyomásfokozó szivattyúkat, új szűrőberendezéseket építettek be a településeken. Az időközben indokolttá vált pótmunkákkal együtt a beruházás végleges költsége 502 millió forintot tett ki. 
A gyöngyöshalászi, atkári vízkutak korszerűsítése mellett elkészült a kutakhoz vezető üzemi út felújítása is, amely szintén a projekt részét képezte.
Rózsaszentmártonban az új szűrőberendezések és a nyomásfokozó szivattyúk  beszerelésével az egyik víztároló keverő funkciót kapott. Az itt működő három kút a korábbiaknál nagyobb teljesítménnyel folyamatosan dolgozik, jelentős kapacitás tartalékkal. Ez biztosítékot ad arra az esetre is, ha nyári időszakban  ugrásszerűen megnő a vízfogyasztás. Az átállás időszakában előforduló teljesítmény kimaradások a vízmű szakemberei szerint csak átmenetiek voltak,  a kutak kapacitása garancia arra, hogy elegendő jó minőségű ivóvizet biztosítsanak, felkészülve a várhatóan növekvő vízfogyasztásra is. 
 
< Előző
 
 
© 2018 www.detk.hu - Detk Község Önkormányzatának honlapja
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint